Szabadidő

Eurovíziós Dalfesztivál: botrány a spanyol válogatón

Még el sem kezdődött, máris botránytól hangos az idei Eurovíziós Dalfesztivál. Spanyolországban a hétvégén döntöttek a kijevi verseny résztvevőjéről. A közönség nagyon nem értett egyet a zsűri véleményével, bekiabálásokkal, füttykoncerttel tiltakoztak az eredményhirdetést követően.

A spanyol közszolgálati televízió hétvégi élő műsorában öt finalista közül választották ki a győztest, az első helyen szavazategyenlőség alakult ki két énekes között, így a zsűri döntött, melyikük utazhat májusban Kijevbe, hogy Spanyolországot képviselje az Eurovíziós Dalfesztiválon.

A zsűri a 20 éves Manel Navarrót választotta, annak ellenére, hogy a közönség kedvence a másik előadó, Mirela volt. A Dal 2017-hez hasonló spanyol válogató szabályait idén változtatták meg, döntetlen szavazat esetén a zsűri dönt a két énekes között, míg korábban az ilyen szituációkban a közönség szava számított.

A nyertes kihirdetése után a második helyen végző Mirela rajongói hangosan tiltakoztak, fütyültek, és bundát kiabáltak. A győztes még egy lapáttal rá is tett a botrányra, amikor bemutatott a közönségnek.

Az Eurovíziós Dalfesztivál válogató adása után az egyik rajongó zaklatta Xavi Martínezt, a zsűri egyik tagját, azzal vádolva, hogy személyes döntést hozott, mert barátja a nyertes énekesnek. Az indulatok tovább forrtak a műsor után is a különböző internetes fórumokon, ahol a döntést néhányan úgy értékelték, mint a lemezipar győzelmét a közönség felett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top