Szabadidő

Magyar lány is felkerült a világ legsikeresebb 30 év alatti művészeinek listájára

Az amerikai Forbes magazin a sándorfalvi Schwéger Zsófiát is beválogatta a világ legsikeresebb 30 év alatti művészei közé.

Szegeden született, Sándorfalván nőtt fel, jelenleg Londonban él Schwéger Zsófia, akit az amerikai Forbes a világ legsikeresebb 30 év alatti művészei közé válogatott.

A Délmagyarnak nyilatkozó 27 éves festőnő óriási szerencsének tartja, hogy közel a nagyszüleihez és unokatestvéreihez nőhetett fel, mert nagyon sok jó emléke van abból az időszakból.

Magyar lány is felkerült a világ legsikeresebb 30 év alatti művészeinek listájára

Fotó: Facebook

15 évesen ösztöndíjasként New Yorkban tölthetett egy tanévet. Annyira megtetszett neki az ottani oktatási rendszer, hogy egyetemre is Amerikába jelentkezett a Wellesley College-ba, ahol Hillary Clinton is tanult – írja a Délmagyar.

Schwéger Zsófiára egyedi témái miatt figyelt fel a nemzetközi szakma: “Sándorfalva, Hungary” című festménysorozata annak a háznak a belső tereit ábrázolja, ahol felnőtt, de tágabb értelemben az otthon témáját dolgozza fel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top