Szabadidő

Magyar művész készíti az atlantai sztárcsapat köztéri szobrát

Óriási megtiszteltetés érte a magyar szobrászművészt. Szőke Gábor Miklós készítheti el ugyanis a világhírű sztárcsapat, az Atlanta Falcons vadonatúj stadionja elé fölállításra kerülő köztéri szobrot. Egy hatalmas sólymot. Ismerős a figura valahonnan? Az sem a véletlen műve.

Szőke Gábor Miklós szobrászművész készíti az amerikai szupersztár csapat, az Atlanta Falcons jelképét ábrázoló sólymot. Az alkotás még idén elkészül, amelyet az amerikai futballcsapat vadonatúj, Mercedes-Benz Stadionja előtt fognak fölállítani.

Az óriási köztéri szobor szárnyai alatt lépnek majd be a szurkolók a stadionba. A sólyom szárnyfesztávolsága 20 méter. Az alkotást négy konténerben szállítják hajóval és Atlantába.

A magyar művész budapesti stúdiójában készültek a fotók.

Szőke Gábor Miklóst nem véletlenül választották az amerikaiak a megtisztelő feladatra. Ő készítette ugyanis az FTC Groupama Arénája előtt látható Fradi-sast is. A szoborról készült fotót látták Atlantában, így jutottak el a magyar művészhez. Hatalmas magyar siker, igaz? 

Nézzétek meg, hogyan készül a magyar szobrászművész alkotása

Megnézem
Összes kép (1)

Videón megnézhetitek az Atlanta Falcons részére készült szobortervet

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top