Szabadidő

Rekordidő alatt hajózták körbe a Földet

Az öttagú francia csapat új világrekordot állított fel. Öt nappal döntötte meg a korábbi világcsúcsot. A Jules Verne 80 nap alatt a Föld körül című regénye ihlette versenyben már sokkal, de sokkal rövidebb idő alatt hajózzák körül a Földet.

Az Idec Sport nevű trimarán csütörtökön reggel haladt át a franciaországi Ouessant szigeténél “meghúzott”, képzeletbeli célvonalon. A Föld körüli több mint 24 ezer mérföldes távot 40 nap 23 óra 30 perc és 30 másodperc alatt teljesítette a hajó francia legénysége.

A 60 éves Joyon az ugyancsak francia Loick Peyron és csapata 2012-es rekordját döntötte meg a Jules Verne Trophy keretében. A korábbi csúcs 45 nap 13 óra 42 perc és 53 másodperc volt.

A Jules Verne Trophy kiírását a híres francia író Nyolcvan nap alatt a Föld körül című regénye ihlette. Joyonék már éppen fele ennyi idő alatt vitorlázták körbe a bolygót. A verseny első csúcstartója a francia Bruno Peyron volt 1993-ban 79 nap és 6 órával.

A szóló földkerülő csúcsot a francia Thomas Coville tartja, aki hajójával tavaly karácsony előtt ért célba 49 nap 3 óra 7 perc és 38 másodperces időeredménnyel. 

Trimaránnal hajózták körbe a Földet

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top