Szabadidő

Újabb öt évet kapott a Sziget Fesztivál

Nem sokkal azután, hogy Gerendai Károlyék eladták a Szigetet, a Fővárosi Közgyűlés úgy döntött, 2021-ig meghosszabbítja a közterület-használati megállapodást.

Január közepén számoltunk be arról, hogy a Sziget Kulturális Szervezőiroda bejelentett: eladták a cég többségi tulajdonjogát egy befektetőnek. Most pedig az a hír, hogy öt évre szóló közterület-használati megállapodást kötött a fővárosi önkormányzattal a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. az Óbudai-szigetre a Sziget Fesztivál és a Gyerek Sziget tervezhetőbb megvalósítása érdekében.

A Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében a Sziget Kft.-nek a megjelölt közterületek meghatározott időszakos használatáért évente 80 millió forint plusz áfát kell fizetnie. A fizetendő díj évente a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett, előző évi éves fogyasztói árindex mértékével emelkedik.

Emellett a Sziget Kft. saját költségen fejlesztési feladatokat akar megvalósítani az ötéves időszak alatt, ezek becsült költsége mintegy bruttó 171,6 millió forint. A tervezett fejlesztés a fővárosi önkormányzat részéről forrás biztosítását nem igényli – olvasható az elfogadott előterjesztésben.

A fejlesztések nemcsak a Sziget Fesztivál szervezését, a látogatók magasabb színvonalon való kiszolgálását tennék lehetővé, hanem a fesztivál idején kívül a parklátogatók érdekeit is szolgálnák. A tervezett munka része az úthálózat, a burkolatok felújítása mellett a közcsatorna- és vízhálózat fejlesztése, nyilvános WC telepítése is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top