Szabadidő

eBay-en rendelt tojásból keltette ki az emut

Az asszony a netről rendelte az egzotikus tojást, amit maga keltett ki házi keltetőgépének segítségével. Kevin, az emu most még cuki, pelyhes kismadár, de hamarosan hatalmas állat lesz belőle.

Nem tudni miért, meg egyáltalán hogyan lehetséges ez, de tény, hogy Charlotte Harrison egyszerűen rendelt magának egy emutojást 30 dollárért, beszerzett mellé egy keltetőt otthonra, és 47 nappal később már ki is bújt a tojásból a kis Kevin, akit (most még) cuki háziállatként dédelget a család. 

eBayen rendelt tojásból keltette ki az emut

A neten cuki, jópofa sztoriként tálalják a történetet, pedig ez a DIY-vadállat móka sok szempontból sokkoló és elkeresítő. Az első probléma, hogy a neten, néhány kattintással vadállatokat rendelhetünk magunknak – ami arra fogja bátorítani az embereket, hogy illegálisan eladjanak és vásároljanak állatokat, ami mindkét félre nézve (már az állatra és annak gazdájára is) veszélyes és felelőtlen. Másfelől nem szabad elfelejteni, hogy egy emuról van szó, egy hatalmasra növő madárról, amit nem véletlenül nem tartanak háziállatként.

Nem valószínű, hogy egy átlagos család otthona alkalmas körülményeket biztosítana egy ilyen állat neveléséhez, és így hamar felmerül a kérdés, hogy mi lesz a most még pelyhes és bájos kismadár sorsa? Mi nem sok jót jósolunk.

 

BoredPanda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top