Szabadidő

Óriási magyar siker a kézilabda-vébén: kivertük az olimpiai bajnok dánokat

A dánok búcsúztatásával negyeddöntős a magyar kézilabda-válogatott a franciaországi világbajnokságon. Dánia 2005 óta először nem jutott be a negyeddöntőbe vébén. Nagy Laciék a norvégokkal meccselnek majd a negyeddöntőben.

A magyar férfi kézilabda-válogatott végig vezetve 27-25-re legyőzte az olimpiai bajnok Dánia csapatát a franciaországi világbajnokság vasárnapi nyolcaddöntőjében, Albertville-ben.

“Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, óriási mérkőzés volt” – mondta Javier Sabaté szövetségi kapitány. “Nagyon jól sikerült a felkészülésünk, nem felejtettük el, hogy az olimpiai bajnok az ellenfelünk, de mindenki nagyon jól teljesített. Nagy Lászlóval más a játékunk, ma is a vezérünk volt. Most jön egy kis pihenő, azután megyünk tovább, és a folytatásban még nehezebb dolgunk lesz” – tette hozzá.

A két csapat most találkozott egymással 35. alkalommal, ez volt – 14 dán siker és két döntetlen mellett – a 19. magyar győzelem, de 2007. január 20. óta az első. Akkor a németországi vb-n sikerült ellenük nyerni. A dánok 2005 óta először nem jutottak be a negyeddöntőbe világbajnokságon.

A magyarok a negyeddöntőben a norvég válogatottal találkoznak kedden 17 órakor, ugyancsak Albertville-ben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top