Szabadidő

Az az igazán kemény, aki nemet mond Donald Trumpnak

Könnyű úgy nemet mondani Trump beiktatására, ha fel sem kérik az embert, de kik azok, akiket megkeresett a leendő elnök stábja, ám világosan és határozottan jelezték: szó sem lehet róla.

Napok óta arról szólnak a hírek, hogy milyen gyenge lesz a zenei felhozatal Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok 45. elnökének beiktatásán. Sokan azokkal az előadókkal hasonlítják össze Trump zenészeit, akik Barack Obama elnökké válásakor játszottak.

Barack Obama fellépői: Denzel Washington, Bruce Springsteen, Laura Linney,  Martin Luther King III, Mary J. Blige, Jamie Foxx,  Steve Carell, Bettye LaVette,  Jon Bon Jovi, Tom Hanks, Marisa Tomei, John Legend, John Mellencamp, Queen Latifah, Josh Groban, Gay Men’s Chorus of Washington, D.C., Herbie Hancock, will.i.am, Sheryl Crow, Tiger Woods, Jack Black and Rosario Dawson, Garth Brooks, Ashley Judd,  Forest Whitaker, Usher, Stevie Wonder, Shakira, Samuel L. Jackson, U2, Pete Seeger, Beyoncé

Donald Trump fellépői: 3 Doors Down, Toby Keith, Lee Greenwood, Jackie Evancho, Jon Voight, The Radio City Rockettes, Sam Moore (Sam and Dave), The Frontmen of Country, The Piano Guys, DJ Ravidrums, High School Marching Bands

Híres visszautasítók

De a Vulture.com-on megjelent egy még kellemetlenebb névsor Trump stábjára nézve. Azoknak a zenészeknek a listája, akiket konkrétan fel is kértek, hogy játsszanak, és úgy mondtak nemet.

Az egyik legkomolyabb visszautasító Elton John volt. Bár a brit énekesről Trump több embere is magabiztosan állította, hogy fellép a beiktatáson, ez nem így lesz. Ráadásul Elton John már az elnökválasztási kampányban is kiakadt, miután Trumpék engedély nélkül játszották tőle ezt a számot:

Szintén egyértelműen nemet mondott Trumpnak Celine Dion. A kanadai énekesnőt Steve Wynn Las Vegas-i hoteltulajdonos próbálta megnyerni a beiktatásra, de Dion hallani sem akart a dologról.

Arról, hogy Andrea Bocelli miért nem lép fel Trump előtt, kétféle magyarázat is létezik. Az új elnök stábja szerint a vak olasz operaénekes ajánlkozott, de ők nem kértek belőle, míg más források inkább arról írnak, hogy Bocelli hátrált ki, érzékelve, hogy ezen a beiktatáson inkább kellemetlen fellépni, mint nem.

Az az igazán kemény, aki nemet mond Donald Trumpnak

A Trumpot támogató hírességek.

Egyszerűbb magyarázata volt a Kiss együttesnek, miért maradnak távol. Énekesük, a magyar származású Gene Simmons felesége, Shannon Tweed elárulta, hogy épp Európában turnéznak, ezért nagyon udvariasan, de visszautasították Trumpék felkérését.

A stáb jó érzékkel felkérte a B Street Bandet, akik Bruce Springsteen tribute-zenekara, ám a zenészek, épp Springsteen iránti tiszteletből nemet mondtak, mivel tudják, hogy a Főnök utálja Donald Trumpot.

Rebecca Fergusont is megkeresték, a brit énekesnő igent is mondott, egy feltétellel, ha Billie Holiday híres antirasszista dalát a Strange Fruitot énekelheti.  Nem nehéz kitalálni, hogy fogadta az ötletet Trump stábja, ha Rebecca Ferguson nem lesz a fellépők között. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top