Szabadidő

Társra lelt a megmérgezett rétisas párja

A májusban megmérgezett rétisas párja új társa talált. Máris építik a fészket a tojásrakáshoz. Nézzétek meg a gyönyörű madarakat a videokamerán keresztül.

Az NLCafé is megírta, hogy tavaly májusban megmérgezték a kamerák előtt élő rétisast. Az egyedül maradt tojó és fiókája életét folyamatosan figyelemmel kísérték a Duna–Dráva Nemzeti Park szakemberei. Az ő áldozatos munkájuknak is köszönhető, hogy azóta az egyedül maradt rétisas párra talált. 

A fészek körül ugyanis új udvarló jelent meg egy fiatal hím rétisas személyében. Az új apát a fióka nagyon nehezen fogadta el, a hím mégis annyira kitartóan udvarolt, hogy sikerült meghódítania a kis család szívét.

A videokamera jól láthatóan mutatja, a tojó új párjával a fészekrakásra készülődik. A madárpár ugyanis egyre többet tartózkodik a Paks közelében található fészekben, máris hozzáfogtak annak tatarozáshoz, otthonosabbá tételéhez. A tojásrakás a szakemberek szerint februárra várható – tudta meg a Teol.hu.

Lessétek meg a rétisasok életét

Media Streaming

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top