Szabadidő

Kutyájának köszönheti a 64 éves férfi, hogy nem fagyott halálra

A michigani farmer tűzifáért indult, de a nagy hóban olyan szerencsétlenül esett, hogy lebénult. Ha nincs a hűséges kutyája, aki saját testével melegítette őt, ma már nem él.

A 64 éves michigani férfi szilveszter éjjelén csak néhány percre ugrott ki a kertbe, tűzifáért. Csakhogy mivel papucsban volt, útközben megcsúszott egy jégfolton, és olyan szerencsétlenül esett a hátára, hogy azonnal lebénult. Bob, akinek vezetéknevét saját kérésére nem hozták nyilvánosságra, órákig feküdt egy szál pulóverben a hidegben, és ha nincs a kutyája, Kelsey, minden bizonnyal ma már nem él.

“Ha jobban megnézzük, apám karja tele van karmolásnyomokkal” – árulta el az eset után a férfi legidősebb lánya, Jenny, majd hozzátette, apja elmondása szerint Kelsey kétségbeesetten ébresztgette őt minden alkalommal, mikor elszenderült. “Mintha csak tudta volna, hogy ha apa elalszik, akkor többet nem ébred fel.” A hűséges négylábú ráadásul Bob mellkasára fekve igyekezett melegen tartani pórul járt gazdáját.

Kutyájának köszönheti a 64 éves férfi, hogy nem fagyott halálra

A Today.com amerikai hírmagazin beszámolójából kiderült, hogy Bob végül több mint 20 órát feküdt mozdulatlanul a januári hidegben, mire a szomszédja rátalált. Mint kiderült, a férfi felesége beteg szüleit ápolta aznap, gyermekei pedig a barátaikkal köszöntötték az új évet, ezért nem kereste őt sokáig senki.

Mikor a szomszéd rátalált, azonnal értesítette a mentőket. Bobot az otthonához közeli McLaren Northern Michigan kórházba szállították, ahol a gerincműtétjét követően hipotermia és szabálytalan szívműködés miatt kezelték. A férfi mindenkit meglepett, mikor néhány nappal a műtét után mozgatni kezdte a karját és a lábait is.

Kutyájának köszönheti a 64 éves férfi, hogy nem fagyott halálra

Kelseyt az eset óta hősként ünneplik szűkebb környezetében. “Annyira hihetetlenül okos ez a kutya. Mióta csak hozzánk került, ezt mondogatjuk egymás között, hogy mennyire okos. Szerencsére mindenhova követi apukámat. Nem lehetünk neki elég hálásak, hogy a legnagyobb bajban is vigyázott rá.”

Olvass még többet hűséges kutyákról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top