Szabadidő

Húsz centi havat hozhat a hétvége

Mozgalmas nap vár ránk holnap, az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást adott ki esőre, ónos esőre, havazásra és szélre is.

Akár húsz centi friss hó várható péntek éjfélig azokon a területeken, ahol nem eső vagy ónos eső formájában jelentkezik az enyhe idővel érkező csapadék. Az átmeneti enyhülés után hétvégén visszatérnek a mínusz 10 fok körüli minimumok. 

Pénteken gyakran lesz erős a szél, sok csapadék várható: északkeleten havazás, másutt kezdetben eső, majd havas eső, délután pedig egyre több felé havazás valószínű, a meteorológusok jelentős mennyiségű csapadékra számítanak. A veszélyjelzés szerint péntek éjfélig több helyen 10-15, de helyenként akár 20 centiméternyi friss hó várható. A legalacsonyabb hőmérséklet pénteken mínusz 5 és plusz 1 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul. 

Szombaton a havazás gócpontja áttevődik a Tiszántúlra, ahol reggelre több helyen várható hóesés, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében inkább havas eső a valószínű. Időnként megerősödik a szél is, a leghidegebb órákban mínusz 5 és 0 fok között, napközben mínusz 2 és plusz 2 fok között alakul a hőmérséklet. 

Vasárnap már kevesebb lesz a felhő, a Tiszántúlon lehetnek erősen felhős körzetek, és ott helyenként havazás is előfordulhat. A minimum-hőmérséklet általában mínusz 9 és mínusz 3 fok között valószínű, de a derült, hóval borított, illetve szélvédett tájakon mínusz 10 foknál hidegebb is lehet. A maximum-hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top