Szabadidő

5 érdekes fotó, amit biztosan nem láttál Agatha Christie-ről

A brit nők közül szinte elsőként ő tanult meg szörfözni, és erről még fotó is van. Nézzétek meg a többi érdekes fotót is róla! 85 éves korában, 41 évvel ezelőtt, január 12-én halt meg Agatha Christie írónő.

Agatha Christie könyveiből adták el majdnem a legtöbbet a világon, csak a Biblia és Shakespeare művei előzték meg. Ha magam elé képzeltem eddig, valahogy mindig csak Miss Marple-hoz hasonlóan egy kedves, idős nőt láttam magam előtt, pedig…

Nagyon jó Agatha Christie hivatalos Instagram-oldala: onnan válogattam ezt az öt képet.

1. Az írónő a brit nők közül elsőként tanult meg szörfözni Hawaiin és Dél-Afrikában a 10 hónapos világ körüli útján.

 2. Az első világháborúban ápolónő volt, ő adagolta a gyógyszereket, ezért is tudott annyit a mérgekről. Jól tudta használni ezt a tudását a krimijeiben.

 3. Még Erzsébet királynővel is vacsorázott egyszer a Buckingham palotában, amit élete egyik legizgalmasabb élményének nevezett az életrajzában. A királynő elbűvölte Agatha Christie-t. “Karcsú volt a gyönyörű piros bársonyruhájában, csodálatos ékszerrel. Nagyon kedves volt, és élmény volt vele beszélgetni.”

 4. Ezt a fotót, bevallom, a ruhája miatt választottam. Szuper okos nő vagány ruhában. Simán megállná a helyét ebben ma is.

 5. “Az anya szeretete a gyerek iránt semmihez sem hasonlítható a világon. Nem ismer szabályokat, irgalmat, és könyörtelenül összetör mindent, ami az útjába áll”– írta anyai érzéseiről Agatha Christie. A képen lányával, Rosalinddal láthatjátok.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top