Szabadidő

Hárman kellettek a befagyott folyón ragadt őz mentéséhez

A pánikba esett állat hiába próbált, nem tudott önerőből szabadulni. Három jószívű állatmentőnek köszönheti, hogy végül megmenekült.

A pórul járt őz minden bizonnyal reggel, élelemkeresés közben tévedt a befagyott Farmington folyóra, a connecticuti Simsbury közelében. A csúszós jégpáncélon azonnal elveszítette az egyensúlyát, elesett, de hiába próbált, már nem tudott felállni önerőből. Ha nincs a három jószívű állatbarát, akik azonnal a segítségére siettek, a pórul járt patás minden bizonnyal elpusztult volna a nagy hideg vagy a kimerültség miatt.

Hárman kellettek a befagyott folyón ragadt őz mentéséhez

A nem mindennapi mentőakcióról az NBC Connecticut tegnap este még egy videót is közzétett. A közel hatperces felvételen jól látszik, hogy végül mind a három segítőre szükség volt ahhoz, hogy a jégen ragadt állatot biztonságban a partra segítsék. Az állatmentők vezetője, Mark Rudevicz később elmondta, az első és legfontosabb feladatuk az volt, hogy megnyugtassák a pánikba esett állatot.

Egy kék lepedővel borították be a fejét, majd egy kötél segítségével a part közelébe húzták a tehetetlenül vergődő jószágot. A neheze azonban csak ezután következett: a kötél és a lepedő segítségével partra kellett volna őt emelni, ám ez nem volt könnyű feladat a csúszós jégen.

Az őzet végül hármuk együttes erejével sikerült megmenteni. Mark Rudevicz a NBC Washingtonnak azt nyilatkozta, munkatársaival kötelességüknek érzik, hogy a nagy hidegben minden bajba jutottnak segítsenek: legyen az két- vagy négylábú.

Olvass még többet ilyen és ehhez hasonló mentőakciókról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top