Szabadidő

Mesés összeget kap új filmjéhez Nemes Jeles László

Mesés összeggel támogatja a Magyar Nemzeti Filmalap Nemes Jeles László új filmjét. Az Oscar-díjas rendező Sunset (Alkony) című új mozija az 1910-es években játszódik majd, és egy fiatal nő életéről mesél. A rendező vadonatúj produkcióját várhatóan 2018-ban mutatják be a mozikban.

A 2016-ban Oscar-díjat nyert Nemes Jeles László nyáron készülő második filmje az 1910-es évekbe kalauzol. A történet Budapesten játszódik középpontjában egy fiatal nővel. A Sunset (Alkony) című produkcióról egyelőre annyit tudni, “a felnőtté válás története Európa alkonyán, mielőtt a 20. századi civilizáció sötétségbe borult”.

A Saul fia rendezője alkotótársaival együtt több éve dolgozik a filmterven. “Hónapok óta örömmel és izgalommal készítjük elő a forgatást, amely felidézi, milyen volt az élet Budapest fénykorában.” Nemes Jeles László megtiszteltetésnek érzi, hogy ismét munkába állhat az Oscar-díjat nyert produkció stábjával. Elmondása szerint a Sunset teljesen más típusú film lesz, mint a Saul fia, de hasonlóan újszerű és formabontó. “Nagy kihívások előtt állunk.”

Az új film forgatókönyvét Nemes Jeles László, Clara Royer, Matthieu Taponier közösen jegyzik. A készülő film operatőre Erdély Mátyás, a látványtervező Rajk László, a jelmeztervező Szakács Györgyi, a zeneszerző Melis László, a sound designer pedig Zányi Tamás.

Nemes Jeles László második alkotását a Magyar Nemzeti Filmalap mesés összeggel, másfél milliárd forinttal támogatja. A Sunset (Alkony) várhatóan 2018-ban kerül a mozik műsorára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top