Szabadidő

Így kereshetsz pénzt a Facebookon

Már nem kell sokat várni a Facebook újdonságára, amellyel ti is pénzt kereshettek. A legnézettebb videók jól hozhatnak a konyhára. Mutatjuk a részleteket.

Mark Zuckerberg ezúttal azt vette a fejébe, hogy idén a Facebook lesz a legnépszerűbb videómegosztó oldal. És nyilvánvalóan nem beszél a levegőbe, hiszen felméréseik szerint 2016-ban 100 millió órányi videót néztek meg naponta (!) a Facebookon. Innen pedig jött az újabb ötlet, a videókhoz reklámokat csatolnak, a legnépszerűbbekkel pedig pénzt is lehet majd keresni.

Úgy tudni, a Facebook hamarosan elindítja azt a lehetőséget, amelynek köszönhetően a videókban megjelennek a reklámok is. A tervek szerint a hirdetés a videókon belül, nagyjából húsz másodperc elteltével jelenik majd meg. Zuckerberg ugyanis nem szeretné a videókat azonnal a reklámokkal indítani. 

A legnépszerűbb videókat megosztók komoly összegekre számíthatnak, hiszen a hirdetésekből származó bevétel több mint a felét (55 százalékot) a készítők kapják. Szóval érdemes lesz minél több és nagyon érdekes videót készítenetek és megosztanotok a Facebookon. Pénzt ugyanis nem a lekattintások után, hanem a videók megnézésével töltött idővel lehet majd elsősorban keresni.

(hvg)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top