Szabadidő

Végre! Minden mobilos erre a hírre várt

Végre megtörtént az, amire nagyon-nagyon sokan hosszú évek óta várnak. Igaz, csak június közepétől, de végre jóval olcsóbban telefonálhattok külföldön is.

Végre életbe léptették az Európai Bizottság roamingdíjak eltörléséről szóló határozatát. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy 2017. június 15-től az Európai Unió országaiban nem számíthatnak fel további telefondíjakat a hívásokért, sms-ekért.

Eddig ugye mindenki jól meggondolta, indít vagy fogad-e hívást azt követően, hogy elhagyta országunk határait. Júniustól jóval egyszerűbb lesz a mobiltelefonos élet. Az Európai Bizottság még 2012-ben kezdte lefaragni a roamingolás igencsak horrorisztikus költségeit. Akkor még nagyon távolinak tűnt 2017, ugyanis ezt az évet irányozták elő a roamingdíjak teljes megszűntésére. És lássatok csodát, ma, 2017. január 6. napján végre életbe lépett a barangolás díjakat teljesen eltörlő uniós jogszabály.

A rendelet értelmében tehát a magyarországi díjakat fizetitek akkor is, amikor az Európai Unió országaiban használjátok a mobiltelefonokat.

A rendelet ugyanakkor a szolgáltatóknak is kedvez azzal, hogy a roamingdíjak eltörlésével fokozottan figyelhetnek a visszaélésekre is. Például nem vásárolhattok mobilos előfizetést más európai országban csupán azért, mert ott kedvezőbbek a telefonálási díjak, ha döntően itthon telefonáltok – tudta meg a hvg.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top