Szabadidő

A svéd királyné szerint kísértetek járnak a királyi kastélyban

Szilvia svéd királyné szerint kísértetek járják a vidéki kastélyt. A róla készített dokumentumfilmben mesélte, gyakran érzi otthonában a szellemek jelenlétét. Sőt a kastélyba bárki ellátogathat, és maga is megtapasztalja a különös érzést.

XVI. Károly Gusztáv király 73 éves felesége, Szilvia a svéd köztévé egy új, csütörtökön adásba kerülő dokumentumfilmjében beszélt a furcsa esetről. A film egyébként a stockholmi Lovön-szigeten fekvő Drottningholm-palotát, a királyi család 1600-as években alapított rezidenciáját mutatja be.

“Ez a hely tele van történelemmel. És itt vannak kis barátaink is… a szellemek. Mind nagyon barátságosak, de az ember olykor érzi, hogy nincs teljesen egyedül. Jöjjenek el, és tapasztalják meg maguk is! Nagyon izgalmas, nincs mitől tartani” – meséli a műsorban a svéd királyné.

Úgy tűnik a svéd királyi család első asszonya a legkevésbé sem ijed meg a “túlvilági lakótársaktól”, akiknek a társaságát – állítása szerint – személyesen is megtapasztalta.

Szilvia királyné nem az egyetlen az uralkodócsaládban, aki hisz a kísértetekben. A dokumentumfilmben Károly Gusztáv király testvére, Krisztina hercegnő is megszólal, akinek ugyancsak meggyőződése, hogy az ódon házakat kísértet járja. “Rengeteg az energia ebben a házban, és furcsa lenne, ha ez nem fejeződne ki hangok és alakok formájában” – mondta a hercegnő.

Amatőr kísértetvadászok maguk is találkozhatnak az állítólagos szellemekkel, mert az UNESCO világörökségi listáján szereplő 17. századi palota egész évben nyitva áll a látogatók előtt.

A Lovön-szigeten található kísértetkastély

Címlapfotó: wiki

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top