Szabadidő

Óriási megtiszteltetés érte Katalin hercegnét

Különleges megtiszteltetés érte a brit trónörökös feleségét kedden. Katalin hercegnét ugyanis tiszteletbeli örökös tagjává fogadta a brit Fotográfusok Királyi Társasága. És mivel érdemelte ki a címet? Mutatjuk ezt is.

Az akadémiai rangú szakmai szervezet vezérigazgatója, Michael Pritchard szerint Vilmos herceg felesége “tehetségével és lelkes elszántságával” érdemelte ki a megtisztelő címet.

A 34 éves Katalin hercegné, aki már hat éve házasodott össze II. Erzsébet királynő unokájával, Vilmossal, a brit trón majdani várományosával, elfogadta az akadémia által felajánlott tiszteletbeli tagságot.

Katalin hercegnének ugyanis hosszú ideje szenvedélye az amatőr fotózás, úgy hírlik, ebben is kivételes tehetsége van. Katalin készítette másodszülött gyermekük, Charlotte hercegnő első születésnapi fotóit is, amelyeket a Kensington-palota – a hercegi házaspár londoni hivatala és rezidenciája – tavaly a gyermekről készült hivatalos fotósorozatként tett közzé.

Cambridge hercegnéje már korábban is készített hivatalos felvételnek minősülő portrékat férjéről és kisfiukról, György hercegről, de közös utazásaikra is szívesen magával viszi fényképezőgépét.

A Royal Photographic Society (brit fotográfusok királyi társasága) 1853-ban alakult. Első fővédnöke Viktória királynő és férje, Albert herceg, a jelenlegi uralkodó üknagyszülei voltak. A patinás fotóakadémia tagjai közé tartozik sok más híresség mellett az amerikai Annie Leibovitz, a kortárs portréfotó-művészet egyik legelismertebb sztárja, aki II. Erzsébet királynőről is több hivatalos portrét készített.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top