Szabadidő

Aranyszínű a világ legszebb lova

Káprázatosan gyönyörű az a türkmén lófajta, melyet csöppet sem véletlenül tartanak a világ legszebb lovának. Győződjetek meg róla magatok is, miért az akhal tekini nyerte el a kitüntető címet.

Valamennyi lófajta fenséges és gyönyörű, mégis akad köztük egy, amelyik minden másiknál csodálatra méltóbb. Türkmenisztánból származik az akhal tekini lófajta, amely valóban olyan csillogó és aranyszínű, mint a fotókon. Szőrét nem kezelték aranyporral, és semmi szokatlannal vagy más eszközzel, mint a lovakat általában.

A kínaiak úgy tartják, ez a ló a “mennyekből érkezett”. És igazuk lehet. Valóban annyira káprázatos és ámulatba ejtően szép állat, a látványával nehéz betelni. Sajnos rendkívül ritka, a különleges lófajtából mindössze 1250 példányt tartanak számon.

Tudósok is vizsgálták a gyönyörű lovat, és arra jutottak, hogy az állat egy különleges fehérjének köszönheti gyönyörű szép, aranylóan fénylő színét.

Nézzétek meg galériánkban a világ legszebb lováról készített fotókat

Megnézem
Összes kép (1)

(Honest to Paws)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top