Szabadidő

5 dolog, hogy jobb ember legyél 2017-ben

Ha fogadalmat nem is tettél, azért jó ötlet lehet az új évben felvenni némi világjobbító szándékot – hiszen az eléggé ránk fér. Ezeket tedd 2017-ben, hogy te is jobb ember legyél, és a világot is jobb hellyé varázsold!

1. Adj borravalót!

Ez egy kedves gesztus, és nagyon jólesik azoknak a pultosoknak, futároknak és fodrászoknak, akik adott esetben nem túl jó pénzért güriznek a te kedvedért. Ha úgyis csörög a zsebedben némi fémpénz, ne fukarkodj a borravalóval, és máris megszépíted egy másik ember napját!

5 dolog, hogy jobb ember legyél 2017-ben

2. Segíts!

Elég kicsiben elkezdeni: ajánld fel az unokatesódnak, hogy vigyázol a gyerekére, amíg ő végre kilép otthonról, vigyél ételt az utcádban lakó hajléktalannak, pakold át a nagyi dobozait, segíts költözködni ismerősödnek. Az ilyen apró dolgok is rengeteget számítanak.

3. Kényelem helyett kedvesség

Sokszor azért engedünk el igazságtalanságokat, mert kényelmesebbnek találjuk nem beavatkozni. Például utazunk a buszon, és látjuk, hogy egy idős nővel durván beszélnek, vagy a kávézóból, ahol ülünk, elküldenek egy meleg párt, esetleg látjuk, ahogy a biztonsági őr rászól egy szoptató anyára egy plázában. Ilyenkor ne nézzük tétlenül a dolgot, álljunk ki a másikért kedvességgel (de ne a támadó ellen keljünk ki agresszívan) – az illetőnek nagyon sokat fog jelenteni. 

4. Gondoskodj!

Legyen ez egy kisállat vagy egy növény, nem számít, lényeg, hogy tanuld meg gondját viselni valaminek. A törődés és a felelősség nemcsak sok mindenre megtanít majd, de nagy örömödet is lelheted benne.

5. És a legfontosabb: légy kedves magadhoz!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni: csak akkor lehetsz kiegyensúlyozott ember, ha elfogadod és szereted magadat. Dolgozz önmagad megismerésén, és néha engedd el magad, nyugodtan kényeztesd kicsit magad, hiszen tényleg megérdemled! 

Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top