Szabadidő

Ismered a legnépszerűbb karácsonyi slágert? Megmutatjuk!

A Santa Babyt először 1953-ban énekelte el Eartha Kitt. A dal annyira népszerű lett, hogy azóta alig telik el úgy év, hogy valamelyik sztár ne készítené el saját feldolgozását. Az alábbiakban a legjobban sikerült verziókból válogattunk.

A Santa Baby eredetijét Joan Javits és Philip Springer írta. Eartha Kitt 1953 nyarán énekelte fel az azóta halhatatlanná vált slágert, amely olyan filmekben is hallható, mint a Miss Daisy sofőrje, vagy a Will Ferrell főszereplésével forgatott Mi a manó?. Íme az eredeti verzió:

Rögtön itt egy másik változat, aminek az érdekessége, hogy Eartha Kitt 2006-ban, két évvel a halála előtt énekelte el élőben. Érdemes megnézni, hogy az akkor 79 éves énekesnő milyen energiával mozog a színpadon.

A nyolcvanas években szupersztárrá váló Madonna is készített egy feldolgozást 1987-ben, amelyben természetesen a luxuscikkeké a főszerep. A koreográfia egyébként Marilyn Monroe-t idézi, aki szintén elénekelte a karácsonyi slágert.

Madonna után egy évtizeddel később pedig az ausztrál pophercegnő, Kylie Minogue dolgozta fel a Santa Babyt a Top of the Pops című brit tévéműsorban.

Shakira sem bírta ki saját verzió nélkül, ő 2009-ben énekelt a Mikulásnak.

Az amerikai zeneipar egyik jelenlegi nagyasszonya, Taylor Swift, sajátos, country-pop stílusban készítette el a maga feldolgozását.

Az egyik legkülönlegesebb kétségtelenül az a változat, amelyben a rap és a hiphop nagyágyúi gyűltek össze egy kis karácsonyi énekelgetésre. Az előadók között olyan nevek szerepelnek, mint a Run DMC, az Onyx, a Salt ‘n’ Pepa, Snoop Dogg, Mase és P. Diddy.

 Az amerikai slágerlisták egyik jelenlegi “állandó bérlője”, Ariana Grande is feldolgozta a számot, de ő jóval bátrabban nyúlt hozzá Eartha Kitt eredetijéhez, így már a címe sem az, mint az 1953-as dalnak. Ez itt a Santa Tell Me:

További cikkek karácsonyi zenékről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top