Szabadidő

Ezek voltak az idei év legcukibb karácsonyi reklámjai

Az ünnepi időszak azért is különleges, mert ilyenkor még a profitéhes nagyvállalatok is hajlamosak megmutatni emberibb arcukat. Íme a legjobb 2016-os karácsonyi reklámok.

A karácsony közeledtét mi sem jelzi jobban, mint a brit John Lewis áruházlánc minden évben esedékes hirdetései. Az idei “felvonásban” egy kislány a főszereplő, akit szülei egy kerti trambulinnal lepnek meg. Azonban, mint a reklámból kiderül, nem ő az egyetlen, aki élvezi a játékot. A poént nem lőném le, aki még nem látta, feltétlenül pótolja.

Különleges az egyik, hazánkban is elérhető szupermarket-hálózat karácsonyi reklámja, ebben ugyanis nincs kiemelve egy konkrét termék sem. A megható kisfilm a megosztott pillanatok fontosságát és az együtt eltöltött időt állítja a középpontba és csupán a cég logójából lehet rájönni, hogy reklámról van szó, nem társadalmi hirdetésről.

A szintén brit Marks & Spencer egy különleges reklámmal készült az idei évre: a Mikulás feleségét, vagyis Mrs. Claust sokáig csak afféle egyszerű háziasszonyként ábrázolták, aki nagyjából a konyhában sürög-forog, miközben hites ura megváltja a világot. A M&S ezúttal helyre tette a dolgot és megmutatta, hogyan is megy ez valójában. A reklám egyszerre vicces és megható, ez a személyes kedvencem a sorból.

A megosztott pillanatok fontosságát hirdeti a Mercedes karácsonyi reklámja, szintén nagyon megható. Tegye fel a kezét, akinek nem ugrott össze picit a gyomra a tinédzserkori mozizós randik emlékeire.

Az amerikai Macy’s reklámja az ünnep varázsát állítja a középpontba, főszereplője egy kislány, aki pont abban a korban van, amikor a gyerekek elkezdenek kételkedni a Mikulás létezésében. Erre megoldás egy varázsceruza, ami a kislány kívánságait valóra váltja. A reklám nagyon amerikai, picit talán giccses is, de tény, hogy nagyon kedves, ami ilyenkor mindennél fontosabb.

Boldog karácsonyt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top