Szabadidő

3 társasjáték kamaszoknak, akár karácsonyra is

Kicsiként természetesen játszik a gyerekünk, kamaszkorban azonban nem könnyű őket rávenni ilyesmire. Kerestünk néhány olyan társast, amivel talán mégis el lehet csábítani a kamaszgyerekeket is a táblagép vagy az okos telefon mellől. Ha nem jön be, semmi gond, a szülők, sőt a nagyszülők is élvezni fogják.

Egy idő után tényleg unalmas a Gazdálkodj okosan vagy a megunt Activity. De játszani akkor is jó, ha már nem vagy kisgyerek, viszont alaposan meg kell fontolni, hogy mire is hajlandó egy kamasz. Olyan játék tutira nem jön be, ami dedós. Érdekesnek és izgalmasnak kell lennie ahhoz, hogy tényleg leüljön ismét a család együtt, és kipróbálják. Ha bejön, akkor a barátaikkal is leülnek majd, és akkor csatát nyertünk, mert kiderül, hogy játszani mindig jó, 90 évesen éppúgy, mint 15 évesen.

TABU

Ehhez a játékhoz feltétlenül kell némi szókincs, mert a kihúzott fogalmat úgy kell majd körülírnotok, hogy bizonyos szavakat nem mondhattok ki hozzá. De pont ettől vicces és érdekes, viszont mindezt időre kell megcsinálni, erről gondoskodik a homokóra. Felnőttek körében is nagyon népszerű ez a játék, de a nagyobb gyerekek is élvezik, kb. 13 éves kortól már van elég ismeretük és szókincsük, hogy sikeresek legyenek ebben. 1000 fogalomból lehet választani, tehát hosszú ideig új és még újabb szavak kerülnek terítékre benne. A legizgalmasabb persze sokan játszani, mert akkor a csapatok szurkolhatnak egymásnak, és kiváló játék csajos partikon is. Ha azonban nincs nagy társaság, akkor ketten is szórakoztató időtöltés, tutira imádni fogjátok! 

Fotó: jatszma.ro
Fotó: jatszma.ro

PARFÜM

Nemcsak gyönyörűen kidolgozott társas, de rendkívül izgalmas is. 10 évesnél fiatalabb gyereknek viszont nem ajánljuk, mert izgalom helyett esetleg elkeseredik azon, hogy neki nem sikerül. Sok mindenre oda kell figyelni ebben a játékban, mert a háttértörténet, a vásárlók kívánságai, a lepárlás és a kész remekmű piacra dobása is odafigyelést kíván. Közben érdemes a többi játékost is árgus szemekkel figyelni, és nem elfelejtkezni a kiárusításokról és az akciókról sem. Persze igazi parfüm nem készül a játék során, de sokat lehet tanulni belőle az illatokról, és jókat lehet nevetni meg taktikázni közben.

3 társasjáték kamaszoknak, akár karácsonyra is

FEDŐNEVEK

Minél többen játsszátok, annál élvezetesebb. A sok nevetés pedig garantált, persze a jó asszociációs képesség sem elhanyagolható. A lényeg, hogy a játékosok csapatokat alakítsanak, és az ellenséges ügynökök fedőnevét eltalálják. Mivel a dobozban 400 szó van, amiből 25-öt kell kiválasztani, plusz egy csomó feladatkártya is van, ezért a variációk száma szinte végtelen. Mivel a legtöbb házibuli a konyhában végződik, a megfáradt vendégek pedig szívesen szórakoznak ücsörgés közben, ezért érdemes egy adott pillanatban előhúzni ezt a játékot a fiókból. Garantáltan sikere lesz, de a csöndes estéken, otthon is remek elfoglaltságot nyújt. Titkos ügynökök, harcra fel!

3 társasjáték kamaszoknak, akár karácsonyra is

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top