Szabadidő

Ilyen fotó sem kerül minden jogosítványba!

Egy amerikai, pogány vallású férfi sajátos kérelemmel fordult az amerikai jogosítványokat kiállító hivatalhoz, végül a külügyminisztérium bevonásával sikerült teljesíteni kérését.

A Maine-ben élő Phelan Moonsong önmagát pogány papnak vallja, ezért mostantól a jogosítványában lévő fotón is viselheti a számára fontos kecskeszarvakat. A férfi kizárólag alvás és fürdés közben nem viseli a szarvait, amelyek “spirituális antennaként” szolgálnak számára és segítik, hogy másokkal is megismertesse a pogány vallásokat.

Phelan Moonsong így él a mindennapokban (Fotó: Phelan Moonsong/Twitter)
Phelan Moonsong így él a mindennapokban (Fotó: Phelan Moonsong/Twitter)

Moonsong még augusztusban igényelt új jogosítványt, ám amikor kifejtette vallási meggyőződését a jogosítványok kiadását intéző okmányirodában, azt mondták neki, hogy forduljon az ügyével a külügyminisztérium maine-i irodájához, amely, mivel nem volt tisztában a fejdíszválasztás pontos okával, bővebb információt kért a férfitól.

Most már a jogosítványában is így látható (Fotó: Phelan Moonsong/Twitter)
Most már a jogosítványában is így látható (Fotó: Phelan Moonsong/Twitter)

A hivatal szóvivője szerint az állam végül engedélyezte a férfinak, hogy kecskeszarvakkal a fején szerepeljen a jogosítványképén, mivel a szokatlan fejdísz vallási célokat szolgál, és nem takarja el a férfi arcát.

Moonsong, aki a múlt héten kapta meg az új jogosítványát, azt mondta, kecskeszarvaira ugyanúgy kellene tekinteni, mint egy apáca öltözékére vagy egy szikh turbánjára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top