Szabadidő

Már tudni lehet, fehér lesz-e idén a karácsony

Alig néhány nap választ el karácsonytól. Az ajándékok beszerzése mellett leginkább az foglalkoztat mindenkit, vajon végre fehér lesz-e az ünnep. Mert mégis csak hóeséssel az igazi. Már tudjuk a választ.

Az időjárás-előrejelzések szerint marad az elmúlt napokra jellemző borongós, hideg idő. A kemény fagyok segíthetnek abban, ahogy idén végre fehér karácsonyra ébredhessünk. Az éjjeli mínusz 2, mínusz 7 fokos dermesztő hideg nappal is alig emelkedik nulla fok közelébe. Mindez tehát pontosan úgy alakul, ahogyan a Katalin-napi jóslatokból következtetni lehet.

Katalin napján az évszakhoz képest enyhe hőmérsékleteket mérhettünk, márpedig ha Katalin kopog, akkor karácsony locsog. Ezúttal éppen fordítva történt, Katalin locsogott, és karácsony minden bizonnyal kopogni fog. És vajon megérkezik a várva várt havazás?

Sajnos úgy tűnik, igen-igen pici az esélye annak, hogy havazni fog karácsony napjára. A borult idő és a zúzmarás köd a következő napokban is marad, az előrejelzések szerint csapadék nem várható. De legalább a meseszép zúzmarának köszönhetően gyönyörködhetünk a fehérségben, még ha nem is mindenhol. Karácsony másnapjára, hétfőre már kissé fel is szakadozik a felhőzet, és a nap is előbújhat, ahogyan a Kiderül ábráján is látható.

Már tudni lehet, fehér lesz-e idén a karácsony

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top