Szabadidő

Hosszú Katinka elképesztő delfinezésén ámul a világ

Hosszú Katinka ismét olyat mutatott, amit korábban talán sosem láthattunk tőle. És nemcsak mi ámulunk rajta, hanem az egész világ, ahogyan pillanatok alatt ledelfinezte riválisait – aztán pedig nem mellesleg megnyerte a 100 méteres hátúszás döntőjét a kanadai rövidpályás úszó-világbajnokságon.

Hosszú Katinka magyar idő szerint csütörtök hajnalban ismét valami egészen elképesztőt mutatott. A Kanadában zajló rövidpályás úszó-világbajnokság 100 méteres hát döntőjében az első 50 méternél még szinte együtt fordult a mezőny, de még hetvenöt méternél is alig látható a különbség közte és az amerikai Alexandra De Loof között.

Aztán a kettes pályán úszó magyar lány az utolsó 25 méterre fordulva olyan delfinezést mutatott, amelyen azóta is mindenki csak ámul. Már ekkor jelentős előnnyel utolsóként bukkant fel a víz alól. Aztán nem mellesleg óriási fölénnyel megnyerte a számot.

Hosszú Katinka már a harmadik világbajnoki címet gyűjtötte be ezzel a kivételes úszással a windsori rövidpályás úszó-világbajnokságon. Sőt sporttörténelmet is írt, hiszen most már azt is elmondhatja magáról, ő minden idők legeredményesebb női úszója a 25 méteres medencében.

Nézzétek meg Hosszú Katinka elképesztő delfinezését

(Index)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top