Szabadidő

Magyar filmet is bemutatnak Robert Redford fesztiválján

Újabb magyar sikerről számolhatunk be. A Robert Redford alapította Sundance Fesztiválra kapott meghívást Bucsi Réka, aki már tavaly is megjárta Amerikát. Animációs rövidfilmje máris világsiker. Nézzétek meg ti is!

Robert Redford egykori házi fesztiválja mára óriásira nőtte ki magát. A Sundance-en évek óta neves alkotásokat mutatnak be. És legnagyobb dicsőségünkre, ismét szerepel a programban magyar alkotás, ugyanis 2017-ben Bucsi Réka animációs filmjét, a Love címűt is beválogatták a versenyprogramba.

Az animációs rövidfilmet, amelynek világpremierje a szintén igencsak rangosnak számító Berlinalén volt, már negyven országban vetítették, és összesen 98 fesztiválra kapott meghívást. Bucsi Réka alkotása eddig 13 díjat nyert, néhány héttel ezelőtt például Upssalában, amellyel elnyerte az Európai Filmdíjért való indulás jogát.

A MOME-n végzett, 28 éves hölgy nem először kapott meghívást a Sundance Fesztiválra, az idei seregszemlén diplomafilmjével, a Symphony no. 42-vel képviselte hazánkat a Utah állambeli Park Cityben. Bucsi Réka az első magyar filmes, aki másodszor szerepelhet a neves fesztiválon – írja a hvg.hu.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top