Szabadidő

Több budapesti kerület is befogadná a Vidámparkot

A budapesti Vidámparkot 2013 szeptemberében zárták be, azóta a fővárosi állatkert részeként működtetik a megmaradt játékokat. Több kerület máris jelezte, akad olyan alkalmas területe, ahol szívesen látnák az újonnan nyíló vidámparkot. Hogy hol épülhet meg végül, arról biztosat egyelőre nem tudni.

Újpesten két területet is használhatnának azok a befektetők, akik szívesen megépítenék az új budapesti vidámparkot. A kerületi szabályozási tervet már ennek szellemében készítik. A fővárosi tulajdonban álló vízműtelep területe és annak egyes építményei megfelelő átalakítás mellett alkalmasak lehetnek a vidámpark kialakítására. A helyszín mellett szól a Duna közelsége, gyorshajókkal például a belvárosból is könnyen ki lehetne jutni az új vidámparkba. Az M0-s körgyűrűn, a Megyeri hídon keresztül is egyszerű az idejutás.

A másik terület Budapest negyedik kerületében az Aquaworld mellett található 13 hektáros ingatlan, magyarázni sem szükség, miért megfelelő alternatív a vidámpark megépítéséhez.

Zuglóban is nyitottak a modern vidámpark megnyitására. Alkalmas lehet erre a Rákosrendező területe, hiszen a közelben található a Vasúttörténeti Park, és a kisföldalatti meghosszabbításával az idejutás is egyszerű lehet.

A 16. kerületet ugyan befektető, érdeklődő még nem kereste meg a vidámpark építésének szándékával, de az önkormányzat csöppet sem zárkózna el a lehetőség előtt.

A városligeti Vidámpark 2013 szeptemberében zárta be kapuit. Területét a Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében a Fővárosi Állat- és Növénykert kapta meg, amely Pannon Park néven látványos biodómot épít a helyére. A korábbi játékok többségét 2014 elején már leszerelték, csupán három, műemléki védettséget élvező mutatvány és épület maradt meg – írja a Magyar Idők.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top