Szabadidő

Fehér lesz a karácsony 2016-ban?

Ahogy egyre inkább közeledünk a karácsony felé, egyre többünket érdekel, vajon idén megszán-e majd az időjárás, és meghozzák-e az ünnepek a várva várt havazást. Mert mégiscsak fehérben az igazi a karácsony. Szóval, 2016-ban fehér lesz a karácsony?

Fehér lesz a karácsony 2016-ban?

Úgy tűnik, az elmúlt évek szürkesége után idén egyre nagyobb az esélye a fehér karácsonynak. Mert mégis ki ne örülne, ha december 24-re havazást ígérnének a meteorológusok.

A régi öregek megfigyelései igencsak helyén valóak voltak, sőt a mai napig megállják a helyüket. Így csöppet sem véletlen, ma is aktuális a mondás, mi szerint: Ha Katalin kopog, karácsony locsog. Nos, Katalin napján, november 25-én bőven fagypont fölé emelkedik a hőmérők higanyszála. Már pedig mindez igencsak jó hír a karácsonyi időjárásra előretekintve.

Tavaly elmaradt a fehér karácsony

2015-ben Katalin napján már tudtuk, milyen idő lesz karácsonykor. Hajnalban fagyott, vagyis Katalin igencsak kopogott, karácsony pedig – mindenki emlékezhet rá – enyhe időt és szürkeséget hozott.

2016-ban az Kiderül.hu szerint november 25-én enyhe idő lesz, a leghidegebb órákban sem süllyed a hőmérők higanyszála plusz 2 fok alá, napközben pedig megközelíti a 10 fokot. Akkor most már abban bízzunk, hogy karácsonykor hideg lesz, és a csapadék hóesés formájában érkezik. Mi már nagyon várjuk.

Előrejelzés: kiderül.startlap.hu
Előrejelzés: kiderül.startlap.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top