Szabadidő

A Mikulás alzheimeres, és ezért nem is hoz ajándékot

Mi lenne, ha a Mikulás megfeledkezne az ajándékokról, a karácsonyról, az egész ünnepről – az Alzheimer-kór miatt? Erre a gondolatra fűzte fel megható történetét a brit Alzheimer's Research UK, és megcsinálták az idei év eddigi legütősebb karácsonyi kisfilmjét.

Képzeljük el, hogy a Mikulás összekeveri az ajándékokat, megszédül a háztetőn, elfelejti befogni a rénszarvasokat, aztán mikor egy tiszta pillanatában realizálja saját szétesettségét, elbizonytalanodik, összezavarodik, és inkább behúzódik otthonába. Ilyen lenne, ha a Mikulás Alzheimer-kóros lenne.

A brit Alzheimer’s Research UK elképesztően ütős karácsonyi kisfilmet csinált erről a gondolatkísérletről – így szeretnék felhívni a figyelmet az időskori demencia súlyos formájának, az Alzheimer-kór kutatásának fontosságára.

A kisfilmben a Mikulás szorgos manói kezdenek munkálkodni rajta, hogy a Télapó – a tudományos kutatásoknak hála – újra régi formájába lendülhessen, ez pedig tényleg egyszerre működik megható karácsonyi történetként és nagyon is fontos figyelemfelkeltésként.

Tényleg érdemes megnézni, mi idén még nem láttunk ennél jobbat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top