Szabadidő

Melyik magyar városban mikor kezdődik az adventi vásár?

A november és a december hónapokban az egyik legjobb dolog az ünnepi készülődés. Ehhez pedig nagyban hozzátartoznak az adventi vásárok. De nézzük, mikor is kezdődnek!

Az adventi vásárok egyre jobban elterjedtek. A karácsony közeledtével már minden nagyobb város főterén belevethetjük magunkat az adventi forgatagba. Családi programok, kézműves áruk, forralt bor és kürtöskalács… Nem is kell más az ünnepi hangolódáshoz. De mielőtt nagyon nekikészülnénk, azért nem árt tudni, hogy mikor is kezdődnek az adventi vásárok. A dátum nem egységes, de azért vannak iránymutatók.

Advent első vasárnapja 2016-ban november 27-e, hivatalosan ekkor kezdődik az adventi időszak. Ám felgyorsult világunkban sokan kicsit előrehozták a dolgokat, gondoljunk csak arra, hogy a boltok kirakatai már most is roskadoznak a karácsonyi áruktól. Így sok helyen a karácsonyi vásár is előbb kezdődik.

  • Budapesten a Vörösmarty téren például már november 11-én megkezdődött az Adventi és Karácsonyi Vásár.
  • Budapesten a Szent István-bazilikánál november 25-én kezdődik az Adventi ünnepként elkeresztelt vásár.
  • Debrecenben az Advent 2016-os ünnepi programsorozat november 27-én kezdődik a Kossuth téren.
  • November 27-én kezdődik az Advent a Kékesen című programsorozat is.
  • November 27-én nyitó adventi vásárok/programok: Vác, Szentendre, Gyula, Székesfehérvár, Gyöngyös, Szekszárd, Keszthely, Cegléd.
  • Már november 25-től látogatható a Pécsi Adventi Kézműves és Mesevásár, a győri Adventi Fesztivál és Vásár és a Soproni Adventi Ünnepség is.
  • November 25-től egészen január 6-ig tart az Adventi Várakozás 2016. Adventtől Vízkeresztig című rendezvénysorozat Tapolcán a Fő téren.
Melyik magyar városban mikor kezdődik az adventi vásár?

Olvass még többet az adventi vásárokról az NLCafén:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top