Szabadidő

Puskás Peti: “Mindent elkövettem, amivel tönkretehettem volna a karrieremet”

Puskás Peti az első mentor, akinek egyik versenyzőjét még az élő műsorok előtt kizárták az X-Faktorból. Hogy a verekedő Kristóf helyett lesz-e harmadik énekese Puskásnak, azt ma még nem tudjuk. A döntéseiről, a mentoráltjai személyiségéről, a saját felelősségéről és korábbi hullámvölgyeiről beszélgettünk vele.

Azt mondtad, hogy soha annyi “köcsögözést” nem kaptál a közösségi oldalakon, mint az után, hogy kiderült: Kristófot viszed az élő műsorba.

Amikor továbbjuttattam Kristófot a mentorházba, nem mertem hátranézni a közönségre, olyan elképesztő kommentáradatot kaptam ott élőben is. Szóval biztosra vettem, hogy ez fog történni a mentorház után is. De úgy voltam vele, hogy én ebbe beleállok.

Miért?

Mert ez jelenti az előadó-művészetet. Hiszen még a verekedése előtt – amit én is elítélek – is mindenki Kristófról beszélt. Mindig ő határozta meg az elmúlt hetek történéseit.

És a viselkedése miatt most rendőrségi eljárás folyik ellene.

Nagyon sajnálom, ami történt, és borzasztóan csalódott vagyok. Ezt a verekedést, ezt a viselkedést nem lehet megmagyarázni semmivel. Kristóf ezt elszúrta, tönkretette. Mostantól a saját erejéből, egy olyan műsor nélkül kell boldogulnia, mint az X-Faktor. Bízom benne, hogy képes lesz innen felállni. Ő egy okos fiú, de nem tudja kezelni ezt az egészet

Peti és két mentoráltja Szabó Lilla RTL Klub / Sajtóklub
Peti és két mentoráltja (Fotó: Szabó Lilla/RTL Klub/Sajtóklub)

Hibáztál?

Rosszul mértem fel Kristóf helyzetét. Nem állt készen.

Sokan mondják azt, hogy Kristóf helyett a 15 éves Ricsinek kellett volna esélyt adnod.

Ricsi miatt nem tudtam aludni, sokat gondolkodtam a sorsán. Fantasztikus hangja van, de amikor a mentorházban döntöttem a továbbjutásáról, azt mérlegeltem, hogy elég érett-e mindahhoz, ami rá várna, meg tudna-e állni a saját lábán, hiszen én nem lehetek majd ott minden egyes döntésénél. Akkor úgy éreztem, hogy egy ilyen fiatal fiúnak még nem kell szembenézni egy ilyen nagy feladattal, mint az X-Faktor. Ez a csoda ott marad a torkában öt év múlva is. Láttunk már nagyon fiatal énekeseket tehetségkutatóban, akikből aztán eltűnt a szeretet, a zenei iránti rajongás. Ettől féltettem Ricsit. Gondoljunk Macaulay Culkinra; a világ egyik legismertebb sztárja volt, rettentően fiatalon, és mostanra mi lett belőle.

Puskás Peti (Fotó: Szabó Lilla/RTL Klub/Sajtóklub)
Puskás Peti (Fotó: Szabó Lilla/RTL Klub/Sajtóklub)

Te is fiatalon kerültél bele egy tehetségkutatóba.

20 éves voltam, nem 15. És nagy szerencsém volt, hogy a szüleim lévén valamennyire ismertem a színházi világot. Ha ők nincsenek, biztosan nem lennék most mentor az X-Faktorban. Emlékszem, hogy a Megasztár utáni első fél évben mindent elkövettem, amivel tönkretehettem volna a karrieremet. Egyszerűen azért, mert ellustultam, elhittem magamról, hogy sztár vagyok, akinek nem kell semmit sem csinálnia. Ha akkor apukám nem szól rám nagyon erőteljesen, ha nem lettek volna őszinte kritikák a családomtól, akkor ma már nem állnék a színpadon.

Van egy nagyon különleges mentoráltad, Dmitrij. Ukrajnából jött, közelről élte át a háborút.

Nagyon megszerettem Dmitrijt, és már tudom, hogy a közös munkánkban mi lesz a legnagyobb feladat. Ő az típus, aki hajlamos csak a mának élni, az X-Faktorban viszont menni kell előre. Hétfőn már felkészültnek kell lenni, hogy szombaton vérprofi előadással álljon a színpadra. Programok vannak, kicsit vissza kell venni a társasági életből, és maximálisan magára kell figyelnie az embernek. Neki ezt meg kell tanulnia, mert nem szabad, hogy a fantasztikus tehetségét elherdálja.

Te vagy az a mentorok közül, aki többször kijelentette már: nem elég a jó hang.

Mert tényleg nem elég. Minden mentorról el tudom mondani, hogy miért tart ott, ahol most tart. Nemcsak azért, mert jó hangjuk van. Tóth Gabi olyan egyéniség, aki ha bemegy bárhová, akkor észre fogjuk venni. Gáspár Laci azért tart itt, mert rohadt jó hangja van, és fél év alatt 1000 fellépést tudott lekötni magának. Ez egy olyan ambíció, ami őt Gáspár Lacivá teszi. ByeAlex a legjobb dalokat írja az országban, remek forma, és fel tudja építeni magát. Én pedig azért gondolom, hogy itt vagyok, mert egy robot voltam, aki megállás nélkül dolgozott és kitalált új dolgokat az országban. Én ezt keresem a versenyzőkben is.

Olvass még Puskás Petiről!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top