Szabadidő

Ez a tökéletes mozgásforma a Harry Potter-rajongóknak

Nem, most kivételesen nem a kviddicsről lesz szó, hanem egy különleges jógafajtáról, amit a sorozat ihletett.

Isabel Beltran egy texasi modell, aki szabadidejében testvérével közösen jógaórákat tart. A páros a Mashable online portálnak elárulta, régóta gondolkodtak már azon, mivel dobhatnák fel közös óráikat, de ez idáig semmi nem jutott eszükbe. Aztán halloween előtt megtartották az első Harry Potter-jógát, ami hatalmas siker lett.

A szüleink mexikói származásúak, ezért a családunkban még élnek az ottani hagyományok. Mexikóban például mi nem szomorkodunk halottak napján, sokkal inkább ünneplünk.” Beltran elárulta, bár sokan morbidnak tartják ezt a hagyományt, szerinte ez leginkább arról szól, hogy igenis ünnepeljük az életünket és másokat is.

Kép: Alexa Gonzalez Wagner
Kép: Alexa Gonzalez Wagner

A fiatal nő beszélt arról is, hogy nagy Potter-rajongó és a hét kötet közül főleg a sorozat utolsó része, a Harry Potter és a halál ereklyéi fogta meg. “Újra és újra előveszem a Harry Potter-köteteket a polcról, ezért is jutott eszembe az ötlet, hogy talán a jógaóráinkat is megérné a varázsvilággal ötvözni.”

A lányok mindenszentek éjszakáján tartották az első ilyen órát, ahol a különböző testhelyzeteket a varázsvilág fontos szereplői, például Fawkes, McGalagony professzor, a Nimbus 2001 és a Roxfort Expressz ihlette. Az óra résztvevői még egy varázspálcát is kaptak a gyakorlatokhoz.

Olvass még többet a Harry Potter-sorozatról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top