Szabadidő

Mikor van Márton-nap 2016-ban?

Milyen programok szoktak lenni novemberben? Például Márton-napi programok és persze finom libaételek. Le ne maradj, tudd meg, mikor lesznek idén!

Mi jut eszedbe a Márton-napról? Hát persze, hogy a liba, de azt is tudod, hogyan kapcsolódnak egymáshoz? Most eláruljuk. A legenda szerint Szent Márton egy libaólban próbált elrejtőzni, amikor püspökké akarták választani, de a ludak elárulták gágogásukkal. Ezen kívül van egy másik ok is, Márton napja volt az adventi böjt előtti utolsó ünnepnap, ezért nagy lakomák jellemezték, sok libaétellel. Ez a hagyomány pedig a mai napig megmaradt, az éttermek libaételekkel várják ilyenkor a vendégeket.

Te is rögtön megkívántál például egy finom libacombot? Akkor nézzük, mikor is lesz Márton-nap 2016-ban. Mint minden évben, most is november 11-én, ami egy pénteki nap, úgyhogy készülhetünk a hétvégi szuper Márton-napi programokra!

Mikor van Márton nap 2016-ban?

Még több Márton-nap az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top