Szabadidő

Vizsgálja a hatóság a belvárosban forgató pornóbuszt

Már a hatóságok is vizsgálják annak a kisteherautónak az ügyét, aminek átlátszó falú rakterében pornófilmet forgatnak, miközben a hátteret Budapest járókelői szolgáltatják.

Feljelentést tett a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) egy közterületen parkoló kisteherautóban pornófilmet forgató ismeretlen ellen, mert az átlátszó raktér miatt a járókelők is feltűnhetnek a felvételen. 

Mi is írtunk tegnap arról a fekete rakterű kisteherautóról, ami már lassan egy éve rendre feltűnik Budapest belvárosában és időnként imbolyog. A raktér falai belülről kifelé átlátszóak és odabent pornófilmet forgatnak, amihez a hátteret tegnap éppen a Bajcsy-Zsilinszky úton sétáló embertömeg adta. A NAIH azért tett feljelentést, mert szerintük az emberek azonosítható képmása személyes adatnak minősül, felvétel készítése róla pedig adatkezelésnek. Így a film készítője adatkezelő is egyben, aki közterületet is érintő felvételeket készített, amelyen természetes személyek képmása is látható. 

Vizsgálja a hatóság a belvárosban forgató pornóbusztFotó: Papp Gábor – Facebook

Hiába helyeztek el egy figyelmeztető A4-es lapot a furgon oldalán, utalva a Ptk. tömegfelvételek készítésére vonatkozó paragrafusaira, ám ezek a hatóság álláspontja szerint nem fogadhatók el a filmfelvétel készítésének jogalapjaként.

 A 444 közben kiderítette, hogy az efféle pornófilmeknek Japánban nagy divatja van, ott egész kamionok készülnek hasonló raktérrel, csak azokban franciaágy és pezsgőfürdő is van. A magyar fapados verzió is japán befektetőkhöz köthető, akik külön céget alapítottak az európai piac meghódítására. Az átlátszó falú rakteret egy magyar vállalkozás készítette.

Olvass még a pornófilmekről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top