Szabadidő

5 szuper módszer, amivel fejlesztheted a memóriádat

Néha az agynak is kell egy kis edzés, kiváltképp a memóriának, ami az évek során csak kopottasabb lesz. Mutatunk is 5 egyszerű módszert, ami segíthet.

1. Fejts rejtvényt!

Lehetőleg jó nehezet. A keresztrejtvény nem csak a nagyinak való – a rejtvényfejtés újraaktiválja a szinapszisokat az agyban, ezzel elősegítve az információk előhívását.

2. Aludj többet!

Tudjuk, ez nem mindig olyan egyszerű, de a memóriának nagyon jót tesz, ha testünk is kipihent. Az agy alvás közben dolgozza fel a nap során megszerzett információkat, így kipihenten sokkal jobban vághat az eszünk.

5 szuper módszer, amivel fejlesztheted a memóriád 

3. Zöldség és gyümölcs

Az agy számára a legfontosabb táplálék a zöldség és a gyümölcs: a Harvard Egyetem professzorai szerint legjobbak az antioxidánsokban gazdag bogyós gyümölcsök és a zöld színű zöldségek, mint a spenót vagy az avokádó.

4. Menjél futni (vagy sétálni)

A rendszeres edzés (például a futás vagy a sétálás is) segít a tanulásért és memóriáért felelős hippokampusznak – így már heti háromszor 40 perc rendszeres testmozgás is javít az agy egészségén.

5. Igyál vörösbort!

Végre egy jó hír! Napi egy pohár vörösbor segíthet megelőzni az időskori demenciát, ráadásul a vérkeringésre is áldásos hatással van!

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top