Szabadidő

Egy hónapig várt gazdáira régi házuk előtt a hűséges kutya

A család elköltözött, és egy halom felesleges holmival együtt a kutyájukat is hátrahagyták. Boo nem adta fel a reményt, hogy visszatérnek.

De a “gazdik” sosem kerültek újra elő, jött viszont Dustin Oliver, akit a környékbeli szomszédok riasztottak a sorsára hagyott kutyus miatt. A férfi évek óta önkénteskedik a Detroit Youth & Dog Rescue elnevezésű szervezetnél, és ahogy hírt kapott a hűségesen várakozó kutyusról, azonnal érte indult. “A szomszédoktól tudom, hogy Boo legalább egy hónapig várt rájuk.”

Ez idő alatt a lelkiismeretes környékbeliek etették a kutyust, míg végül valaki annyira megsajnálta, hogy riasztotta az állatvédőket. Dustin azt mondja, kezdetben nem mehetett közel Boohoz, mert a kutyus minden mozdulatára menekülni kezdett. “Látszott rajta, hogy elszokott az emberektől, és hogy nagyon bizalmatlan. Bizonyára a csalódás miatt.”

Az állatbarát férfi az első napon hajnali egyig beszélt Boohoz, majd hazament, hogy másnap egy kiadós reggelivel térjen vissza a kidobott bútorokon kuporgó kutyához. “A finom falatok szerencsére meghozták a kíváncsiságát is, de még így háromnegyed óra kellett ahhoz, hogy pórázt tehessek a nyakára.” A többi ezután már “sima ügy” volt. Dustin állatorvoshoz vitte a megriadt kutyát, ahol kiderült, szívférge van.

Egy hónapig várt gazdáira régi házuk előtt a hűséges kutya

“Sajnos nem mondhatnám, hogy sosem találkoztam még hasonlóval. Sok gazdi hagyja hátra kedvencét, csak mert nem tudja fizetni az orvosi költségeit” – mondja szomorúan Dustin, majd hozzáteszi, a Booról készült Facebook-posztnak hála, rengeteg adomány érkezett hozzájuk, amiből fedezni tudják az amerikai pitbull gyógykezelését. Boo gyógyulását követően ideiglenes gazdához kerül majd, ahonnan minden bizonnyal olyan gazdikhoz kerül majd, akik sosem hagyják majd őt hátra.

Egy hónapig várt gazdáira régi házuk előtt a hűséges kutya

Olvass még többet hűséges kutyákról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top