Szabadidő

Otthagyta az edzőjét Gyurta Dani

A rosszul sikerült olimpiai szereplés után edzőt vált Gyurta Dani.

Gyurta Dani felkészülését a továbbiakban nem a Széles Sándor, Kovácshegyi Ferenc, Virth Balázs hármas, hanem egyedül Nagy József segíti, aki augusztusban tért haza Kanadából – erről a világ- és Európa-bajnok versenyző tájékoztatta a közmédiát. Nagy József kiemelkedő eredményeket ért el tanítványaival a tengerentúlon, az 1992-es barcelonai olimpián aranyérmet nyert az amerikai Mike Barrowmannel 200 méter mellen.

Széles Sándor augusztusban úgy nyilatkozott a Kossuth rádiónak, hogy “nem tudja vállalni a felelősséget”, amiért Gyurta Dániel címvédőként már az előfutamban kiesett 200 méteres mellúszásban a Rio de Janeiró-i olimpián. “Meg kellene kérdezni Kovácshegyi Ferencet és Wirth Balázst, hogyan képzelték ezt, és ki a felelős ezért” – mondta akkor.

Otthagyta az edzőjét Gyurta Dani

Szeptember elején még úgy látszott, hogy mindkét fél átértékelte a helyzetet, és Gyurta akkor  azt mondta, hogy szívesen dolgozna tovább Széles Sándorral, mert érzi, hogy szüksége van rá, viszont szeretné, ha nemcsak a kritikáit fogalmazná meg, hanem “elsősorban belenézne a saját lelkiismeretébe, saját magába, hogy ő mit tett hozzá az elmúlt négy évben a felkészülésünkhöz”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top