Szabadidő

Két éve a halál torkából mentette meg a vadlibát – azóta a legjobb barátok

Az állatbarát férfi hiába próbálta többször is útjára engedni a madarat, a vadliba nem állt kötélnek. Mindenhova elkíséri megmentőjét.

Mike Jivanjee két éve az oregoni Oswego tóban bukkant az akkor még aprócska, sárga csibére. “Az anyja sorsára hagyhatta, ő meg még nem igazán tudott úszni, szóval szabályosan fuldoklott, mikor rátaláltam” – mesélte a férfi a CBS-nek, majd hozzátette, képtelen lett volna sorsára hagyni a kismadarat, ezért úgy döntött, hazaviszi őt.

Kép forrása: Bored Panda
Kép forrása: Bored Panda

“Az volt a terv, hogy ha kellőképp megerősödik, visszaengedem őt a természetbe, de Kyle máshogy döntött.” A kanadai vadlúd ugyanis szerelembe esett megmentőjével, és egy percet se volt hajlandó nélküle tölteni. “Mikor Kyle elég nagy lett, többször is megpróbáltam őt szabadon engedni. Volt, hogy mérföldeket vezettem csak azért, hogy ismeretlen helyen legyen, hiába. Sokszor előbb hazaért, mint én” – mondja nevetve Kyle, aki mostanra már beletörődött abba, hogy a lúd élete része marad.

Az egyetlen dolog, ami igazán zavarja új barátjában, az a féltékenység. “Minden női ismerősömet végigméri, és arra, akin érzi, hogy esélye lehet nálam, rátámad. Elképesztő, milyen érzékei vannak!”

Olvass még több állati barátságról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top