Szabadidő

Magyar turisták égettek minket Olaszországban

Botrányosan viselkedtek a magyar turisták Pompejiben. Az olasz sajtó felháborodva közölte a fotót, amelyen a magyarok megbocsáthatatlan módon pózolnak a felbecsülhetetlen értékű romokon. Botrányos, vagy tényleg vicces? Nem tudjuk eldönteni.

A fotón hat magyar fiatal látható, akik felmásztak az egykori bazilika oszlopromjaira, majd körülbelül egy órán keresztül utánozták Igor Mitoraj szobrait. Az egyik olasz lap szerint a magyarok romsértést követtek el Pompejiben, és “barbár viselkedésükkel” komolyan próbára tették az oszlopok szerkezetét, felbecsülhetetlen károkat okoztak, arról nem is beszélve, hogy az eltemetett város emlékét sem tartották tiszteletben.

A fotót a közösségi oldalon is sokan kommentelték. Többen barbárnak, kulturálatlannak, sőt egyenesen idiótának nevezték a magyarok turistákat. Csupán egyetlen olasz hozzászóló kételkedett benne, hogy valóban kárt okoztak volna a fiatalok – szerinte viselkedésük inkább szellemes megjelenítése a letűnt kornak.

Többen pedig azt vetették fel, hogy elkerülhetők lennének a hasonló esetek, ha a romokat megfelelően őriznék Pompejiben.

Barbár módon viselkedtek a magyar turisták Olaszországban?

(Szeretlek Magyarország)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top