Szabadidő

Hülyén néz ki, de állítólag ez a világ legbiztonságosabb biciklije

Szakértők szerint a biciklizés sokkal biztonságosabb lehet, ha ülés helyett elfekszünk a járgányon – így született meg ez a fura és kicsit ronda, de állítólag nagyon is praktikus bicikli.

A statisztikák szerint rengetegen pattannak bringára világszerte, hogy így legyenek fittebbek és környezettudatosabbak, viszont tény, hogy balesetből sincs hiány: a Bicycle Helmet statisztikái szerint csak Amerikában 45 ezren sérültek meg biciklizés közben 2015-ben.

Hülyén néz ki, de állítólag sokkal biztonságosabb ez a bicikli

Jogosan merül tehát fel az igény egy biztonságosabb biciklire. A védőfelszerelés persze elengedhetetlen, ha forgalomban közlekedünk, de szakértő dizájnerek úgy gondolták, a bicikli formája is a biztonságos tekerés szolgálatába állítható. A John Aldridge tervezte, a hagyományosnál állítólag biztonságosabb biciklin nem ülni, hanem inkább feküdni lehet – ez pedig azért jó, mert ha hirtelen fékezésre kényszerülnénk, nem repülhetünk át a kormány felett. Arról nem is beszélve, hogy a Bird of Prey (így hívják ezt a biciklit) ugyan gyorsabb, de rövidebb úton meg is áll, így valószínűleg ügyesebben megelőzhetünk egy esetleges balesetet.

MyModernMet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top