Szabadidő

Ne hagyd otthon az esernyőt a héten

Hogy jó hír-e avagy rossz, ki-ki döntse el maga. Mindenesetre a hajnali fagyok megszűnnek, ugyanakkor a napot nem sokat látjuk. Borongós, szürke, unalmas, esős időjárásra kell készülnünk a héten. Az esernyőket ne hagyjátok otthon.

A hétfői igencsak kevés napsütés után már a késő délutáni órákban elered az eső, a következő napokban borús, csapadékos időjárásra számíthatunk. Egyes területeken meglehetősen sok eső hullhat az elkövetkező napokban. A hétfői legalacsonyabb hőmérséklet általában még -1 és +5 fok közé esik, de a legmelegebb órákban sem kúszik 11-16 fok fölé a hőmérő higanyszála.

Kedden unalmas, szürke, borult reggelre ébredünk. Délelőtt a Dunántúlon néhány órára ugyan eláll az eső, délután ugyanakkor újabb csapadékzóna éri el hazánkat. Kedden a leghidegebb órákban 3-8 fok között alakul a hőmérséklet, míg napközben 8-13 fokig melegszik a levegő.

Szerdán a Dunától keletre élők még vigyék magukkal az esernyőket, szükségük lesz rá, ugyanis meglehetősen sok esőre kell számítaniuk, pedig már így is több eső esett, mint az októberi átlag. Mivel a szél megélénkül, sőt meg is erősödhet, az esőkabátokra is szükség lehet. A 4-9 fokos minimumok 8-13 fokig emelkednek. Meglehetősen hűvös, kellemetlen idő várható szerdán.

Csütörtökön már érezhető némi javulás időjárásunkban. Délelőtt északkeleten még eshet az eső, de délután már ott is megszűnik a csapadék. A leghidegebb órákban 0-8 fok várható, amely a kora délutáni órákra 10-15 fokig melegedhet. A tartósan felhős északkeleti megyékben inkább 10 fok alatt marad a csúcsérték.

Szükség lesz a héten az esernyőkre
Szükség lesz a héten az esernyőkre

Pénteken már egyre kevesebb területen kell esőre számítani, de a légmozgás továbbra is erős marad. A hőmérséklet az előző napokhoz képest kissé emelkedik, a hajnali 1-7 fok 11-16 fok közé melegedik majd.

Sajnos szombaton és vasárnap sem igazán várható kiránduló szép őszi idő, az élénk szél mellett előfordulhat, eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-9 között valószínű, míg a maximum 11-16 fok között alakul – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatásában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top