Szabadidő

Mindent a 2016-os Olvasás Éjszakájáról

Olvasás Éjszakája már negyedik alkalommal. Ha még nem hallottál volna róla, cikkünkből máris megtudhatod a legfontosabb információkat a 2016-os Olvasás Éjszakájáról. Összegyűjtöttük, hol és milyen helyszíneken várnak a színesebbnél színesebb kulturális programokkal.

Írók, olvasók és könyvesek együtt hoznak létre egy más világot az Olvasás Éjszakáján 2016. október 8-án. Kulturális programok kora estétől hajnalig az ország legnagyobb könyváruházaiban, könyvesboltjaiban ismert szerzők közreműködésével. Különleges rendezvényekkel, felolvasóestekkel várnak a már negyedik Olvasás Éjszakáján.

Mi a célja az Olvasás Éjszakájának?

Nagyon egyszerű és kézenfekvő: még népszerűbbé tenni az olvasást, mint örömforrást. Október 8-án este 6 órától másnap hajnalig az Olvasás Éjszakája öt főhelyszínén és a csatlakozó könyvesboltokban látványos, zenés programokkal, interaktív produkciókkal szórakoztatnak a szervezők ismert és elismert vendégeik lelkes közreműködésével. Az Olvasás Éjszakáján az ország számos könyvesboltja hosszabb nyitvatartással várja az érdeklődőket.

Az Olvasás Éjszakájának központi helyszínei

  • Alexandra Könyvesház – Budapest V., Nyugati tér 7.
  • Libri Allee – Budapest XI., Váli utca 3.
  • Duna Plaza Könyvesbolt – Budapest XIII., Váci út 178.
  • Libri Könyvpalota – Budapest VII., Rákóczi út 12.
  • Fókusz Könyváruház és Hátsó Kapu – Budapest VII., Rákóczi út 14., Dohány utca 13.

Ilyen lesz az Olvasás Éjszakája 2016-ban

Néhol színes forgatagra, hangos esztrádra, máshol decens beszélgetős, elmélyülten okos, csendes és visszafogott programokra számíthat. Az izgalom, a kikapcsolódás ugyanakkor idén is garantált.

Olyan ismert és népszerű szerzőkkel találkozhatsz személyesen az Olvasás Éjszakáján, mint Tóth Krisztina, Cserna-Szabó András, Nyáry Krisztián, Grecsó Krisztián, Szabó T. Anna, Dragomán György, Parti Nagy Lajos, Lévai Balázs, Karafiáth Orsolya, Gerlóczy Márton, Jolsvai András, Száraz György, Ungvári Tamás vagy épp Orbán János Dénes.

Mindent a 2016-os olvasás éjszakájáról

Olvass még az olvasásról az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top