Szabadidő

Őket rúgják ki a közmédiától

A műsorkészítésben kulcsszerepet játszó embereitől készül megválni az állami média.

Nagyon sok gyártásvezetőt rúgnak ki a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alaptól (MTVA) a napokban bejelentett 145 fős csoportos létszámleépítés keretében – értesült a Népszabadság.

A gyártásvezetők meghatározó pozíciót töltenek be, és belső gyártású műsor nem készülhet nélkülük, ám a gyártásvezetői állomány mintegy felétől megválni készül a közmédia. Ez pedig azt jelzi, hogy ahelyett, hogy saját embereivel készíttetne műsort, inkább külsős cégeknek ad nagy összegű megbízásokat.

A csoportos leépítést a működtetési és munkafolyamatok racionalizálásával, a bérköltség csökkentésének szükségességével indokolta korábban Vaszily Miklós megbízott vezérigazgató.

2011 óta ez már a hatodik nagy leépítés lesz az MTVA-nál, ám amellett, hogy évente száz-kétszát embert elküldenek, állandóan vesznek is fel újakat. Ami egyre nyilvánvalóbbá teszi, hogy a több évtizede a közmédiában dolgozó szakembereket új gárdára akarják lecserélni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top