Szabadidő

4 csodás őszi kirándulóhely a Balatonnál

Őszi napfényes hétvégéken káprázatos látnivalót és színeket ígérnek a Balaton kirándulóhelyei. Érdemes hát fölkapni a túrabakancsokat és megjáratni a gyerekeket is. A túra végére garantált a fáradtság, ami után jöhet a jól megérdemelt pihenés. 4 csodás kirándulóhelyet mutatunk ehhez.

A Balaton északi partjára ősszel is érdemes kirándulást szervezni. Sőt talán ősszel igazán érdemes, hiszen amellett, hogy már a tömeggel sem kell különösebben számolni, a gyönyörű őszi színek látványa önmagában megéri az utazásra és a kirándulásra szánt időt. Négy káprázatos kirándulóhelyet találtunk, melyeket könnyedén betervezhettek az őszi hétvégére. Segítségül térképeket is készítettünk az útvonalakhoz.

1. őszi kirándulás gyerekekkel a tihanyi remetelakhoz

A tiha­nyi barát­la­ká­sokat a 11. század környékén építhették. A homok­ba vájt üre­gek káprázatos és Közép-Európában egye­dül­álló műem­lé­kek a Tihanyi-félszigeten. A kirándulóhelyet az Árpád utca végétől indulva találjátok, ahonnan a zöld jelzésű turista útvonalon legföljebb egy órás kényelmes sétával érhetitek el a remetelakot.

2. szuper kirándulóhely gyerekekkel a Kisfaludy-kilátó

A Balaton északi partján továbbhaladva Bada­csony­tomajban található a Sze­gedy Róza Irodalmi Emlékmúzeum, amit mindenképpen nézzetek meg, ha ezt a badacsonyi kirándulóhelyet választjátok úti célként. Követlenül a ház közeléből indul a gyönyörű erdei útvonal, amelyen fölsétálhattok a Kis­fa­ludy-kilá­tó­hoz. A badacsonyi hegytetőre épített kilátót néhány évvel ezelőtt újították fel, és káprázatos kör­pa­no­ráma nyí­lik innen a Tapolcai-medencére és a Bala­tonra.

3. a Bujdosók lépcsőjének kirándulóhelye tökéletes ősszel gyerekekkel is

A Bujdosók lépcsőjéhez a vas­út­ál­lo­más mögött indul a turistaútvonal. A kaptató biztosan megizzaszt majd, ugyanakkor a tetejéről a kilátás minden izzadságcseppért kárpótol majd. A kék jel­zésen haladva a Tördemici-kilátópontot is elérhetitek. Útközben több helyen tarthatok majd pihenőt, ahol frissítőt, üdítőket is kínálnak.

4. őszi kirándulóhely gyerekekkel: a szigligeti vár

A várat a pannonhalmi bencések építették a 13. század közepén. A ma is méltán népszerű szigligeti várban számtalan programlehetőséget is kínálnak. Már éppen emiatt is érdemes a kirándulóútvonalak közé tervezni ezt a pazar műemléket. A szigligeti várból pedig káprázatos kilátás nyílik a Balatonra.

Olvass még kirándulóhelyekről írt cikkeket az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top