Szabadidő

Milliós adományt kapott az internetezőktől a szívszaggató képen szereplő bácsi

A 89 éves bácsit az utcán látta meg egy férfi. Annyira megsajnálta, ahogy görnyedten tolja az áruját, hogy adománygyűjtő kampányt indított az interneten.

 Joel Cervantes Macias egy nap Chicago utcáin autózott, mikor megpillantott egy idős, hajlott hátú öregembert, amint nyalókás kocsiját tolja. A férfi a szívszaggató látványra egyből lefékezett, és 20 nyalókát is vett a bácsitól, 50 dollárért. Ám az idős ember nyomorúságos képét nem tudta kiverni a fejéből.

Milliós adományt kapott az internetezőktől a szívszaggató képen szereplő bácsi

Kiderült, hogy a bácsi 89 éves, és a nyalókát általában a felesége árulja, hogy ki tudják fizetni a számláikat. A néni azonban beteg lett, így ő állt be helyette. Azt is elmondta, hogy lányukat nemrég veszítették el. Ennyi pedig végképp elég volt Maciasnak, hogy valami nagyobb dolgot tegyen az idős bácsiért: a képét feltöltötte egy internetes adománygyűjtő oldalra, abban bízva, hogy másokat is meghat az öreg nyalókaárus története. Így is lett: alig pár hét alatt 176 ezer dollár, azaz több mint 48 millió forint érkezett a jószívű internetezőktől! Az biztos, hogy ilyen nyugdíjat a legmerészebb álmában sem remélt volna a bácsi.

Forrás: mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top