Szabadidő

Mindent a 2016-os Nemzeti Vágtáról

Természetesen Idén is lesz Nemzeti Vágta. Tudj meg mindent a rendezvényről. Itt vannak a részletek:

A Nemzeti Vágtát idén szeptember 16-18. között rendezik meg, a megszokott helyszínen, azaz a Hősök terén. A verseny a lovashagyományok, illetve a magyar városok és falvak ünnepe. A Nemzeti Vágta kitalálója Geszti Péter, aki országimázs-eseményt kívánt létrehozni. A három napos rendezvényen a lovak és a lovassportok kapják a főszerepet, valamint a különböző korok korabeli lovasságának bemutatása.

A versenyre bárki nevezhet, minden magyar önkormányzat, minden határon túli közösség, de akár magánszemély is. Bármilyen fajtájú és nemű, 5 évesnél nem idősebb lovakkal részt lehet venni a versenyben. A díjazás:

  • minden elő- és középfutam győztes nevezője 300.000,- forintot,
  • a döntő győztesének nevezője 5.000.000,- forintot
  • a döntő 2. helyezett nevezője 1.000.000,- forintot
  • a döntő 3. helyezett nevezője 500.000,- forintot kap.

 A győztes a pénzdíjon felül indulási jogot szerez a következő évben megrendezendő Nemzeti Vágtára is.

forrás: Wikipedia/
forrás: Wikipedia/Módis Ágnes Vadszederke

A Nemzeti Vágtát 2016-ban 9. alkalommal rendezik meg. Fontos tudni, hogy ez nemcsak egy lóverseny, hanem családi fesztivál is, hiszen számos kísérő program várja az érdeklődőket. Ilyen például az országkonyha vagy a vitézbemutató, de a jótékonysági sztárfutam is igen közkedvelt több korosztály körében is.

Még több Nemzeti Vágta az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top