Szabadidő

Kutatók Éjszakája: ezeket a programokat ne hagyd ki!

Szeptember 30-án rendezik a Kutatók Éjszakáját, országszerte 46 város csaknem 200 helyszínén több mint kétezer programmal várják az érdeklődőket.

Rengeteg újdonsággal készülnek idén a szervezők a Kutatók Éjszakájára. A szeptember 30-i esemény alkalmából például okosruha-pályázatot hirdetett az Ericsson Magyarország, a Bay Zoltán Nonprofit Kft-nél bemutatkozik a Flike drónbicikli továbbfejlesztett változata, szó esik az összeolvadó fekete lyukakról, lesz lézershow és gyerekkonferencia is. Idén először kapcsolódik be a nap programjaiba a Csodák Palotája új bemutatóhelye, a Playbar.

via GIPHY

Sajnos a Kutatók Éjszakája egyik hagyományos helyszíne, a budapesti Planetárium idén az épület műszaki állapota miatt nem fogadhat látogatókat, helyette azonban a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) Uránia Csillagvizsgálójában új bemutatók várják a csillagos ég titkaival ismerkedni vágyókat – olvasható a közleményben, amely kitér arra is: szeptember 30-án kontinensszerte több ezer laboratóriumban és kutatóintézetben rendezik meg a Kutatók Éjszakáját, amelyet az európai uniós Marie Sklodowska-Curie Akciók támogat.

A részvétel minden helyszínen ingyenes, ám a nagy érdeklődés miatt bizonyos programokra előre kell regisztrálni a kutatokejszakaja.eu internetes oldalon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top