Szabadidő

Erről beszélgetett Mark Zuckerberg és Ferenc pápa

Mark Zuckerberg és felesége Ferenc pápánál járt a Vatikánban.

Félmillió eurót adományozott a vöröskeresztnek a közép-olaszországi földrengés érintettjeinek megsegítésére Mark Zuckerberg.

“Amikor értesültem a földrengésről, nagyon a hatása alá kerültem. Egyből azt kérdeztem magamtól, miként segíthetek” mondta Zuckerberg hétfő délután a tekintélyes római LUISS (Libera Universita Internazionale degli Studi Sociali) egyetem hallgatóival folytatott találkozón.

A Facebook milliárdos társalapítóját és feleségét, Priscilla Chant előzőleg Ferenc pápa magánaudiencián fogadta. A Vatikán közleménye szerint a találkozón arról volt szó, hogy miként lehetne segíteni a legszegényebbeknek.

“A pápa és Zuckerberg arról beszélgetett, hogy a telekommunikációs technológia hogyan enyhítheti a szegénységet és támogathatja a találkozás valódi kultúráját” – tájékoztatott a Szentszék.

Zuckerberg a nap folyamán találkozott Matteo Renzi olasz kormányfővel is a római miniszterelnöki hivatalban, a Chigi-palotában.

A múlt szerdán bekövetkezett 6,2-es erősségű földrengés miatt legalább 290-en vesztették életüket. Az egyik legsúlyosabban érintett település, Amatrice áldozatainak gyászszertartása kedd délután lesz a kisváros egyik területén. Előzőleg szóba került az is, hogy a ceremóniát a közeli nagyobb város, Rieti repülőterén tartják meg, de ez kiváltotta a hozzátartozók tiltakozását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top