Szabadidő

Holnaptól megint bújócskázik a nyár

Pár napra búcsúzik a nyár, de hétvégére újra strandidőt ígérnek a meteorológusok előrejelzései. Az átmeneti időben esőre és erős szélre kell számítani az egész ország területén.

Az ország nyugati felére még délután figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, mert nyugat felől megérkezett a nyár utolsó napjait elrontó hidegfront. Estére a Kaposvár-Miskolc vonalban élők számíthatnak zivatarra, kedden pedig az Alföldön várható eső és zivatar.

Ezzel párhuzamosan kedden túlnyomórészt felhős idő várható, átmeneti napsütéssel, elszórt záporokkal. Csapadékra a Duna-Tisza közén és a Tiszántúlon lehet számítani, míg a Dél-Dunántúlon csekély rá az esély. A szél kedd reggelre országosan északira fordul, megélénkül, zivataros helyeken viharossá is fokozódhat.

Az átmeneti lehűlés miatt éjszaka 15°C a melegebb helyeken 20 fok lehet, míg nappal 25 és 31 fok között várható.

A hosszú távú előrejelzés szerint szerdán már csökken a felhőzet, eső sem valószínű, míg csütörtökön és pénteken zavartalan napsütéssel és harminc fok körüli hőmérséklettel köszön be a szeptember.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top